Praktiniai kursai. Periimplantito gydymas.

Vasario 24 d. 2023.

Lekt.  Aušra Ramanauskaitė

Med. m. dr., gydytoja periodontologė, burnos chirurgė.

Burnos chirurgijos ir implantologijos skyrius.
Frankfurto prie Maino Johano Volfgango Gėtės universitetas.
Frankfurtas, Vokietija

Aušra Ramanauskaitė baigė odontologijos studijas (2006–2011) ir periodontologijos rezidentūros studijas (2011–2014) Lietuvoje, Lietuvos Sveikatos Mokslų Universitete. 2016 metais jai buvo suteikta vienerių metų Osteologijos fondo (Osteology Foundation) stipendija Diuseldoro univertiteto burnos chirurgijos skyriuje, Vokietijoje. 2018 metais įgijo mokslų daktarės laipsnį, odontologijos daktaro laipsnį. 2021 m. baigė burnos chirurgijos ir implantotlogijos rezidentūros studijas Johano Volfgango Gėtės universitete (Frankfurtas), Vokietijoje.

Paskaita

Periimplantitas yra bakterinio apnašo sukelta patologinė būklė, pasireiškianti minkštųjų audinių uždegimu kartu su laipsnišku kraštinio kaulo netekimu. Svarūs įrodymai rodo, kad nechirurginė periimplantito terapija yra nepakankamai efekyvi tolimesnio kaulo netekimo stabdymui, todėl daugeliu atvejų indikuotinas chirurginis gydymas. Norint pasiekti optimalių gydymo rezultatų įvairiose klinikinėse situacijose reikalingos atitinkamos žinios apie chirurginės intervencijos indikacijas ir metodikas.

Paskaita apims rekonstrukcinę, rezekcinę ir kombinuotą chirugines koncepcijas, veiksmus, padedančius nuspręsti, kuri technika konkrečiu atveju yra tinkamiausia. Taip pat bus aptarti svarbūs vietiniai prognostiniai veiksniai, turintys įtakos gydymo išeitims.

Praktinė dalis

Daugiausiai dėmesio bus skiriama lopų dizainui, minkštųjų audinių manipuliacijos ir siuvimo technikoms. Kurso metu bus rodoma ir praktikuojamasi atlikti minkštųjų audinių augmentaciją.

Bus nagrinėjami šie pagrindiniai aspektai: specifiniai lopo dizainai ir siuvimo technikos, rekonstrukcinės chirurgijos žingsniai ir medžiagos, minkštųjų audinių storinimas estetinėje zonoje, chirurginės medžiagos ir technikos keratinizuotų audinių sukūrimui.

Vieta

"COWNE PLAZA VILNIUS" , M.K.Čiurlionio g.84, Vilnius
Data: 2023m. vasario 24 d.
Laikas: 13:00 - 18:00 val.

Kaina

Paskaita ir praktinė dalis - 300 eur (13:00 - 18:00 val.)
Tik paskaita - 150 eur (13:00 - 15:00 val.)
Vietų skaičius ribotas!

Daugiau informacijos:
Juliana Paukštė mob.+370 686 05209 , El.paštas: juliana.paukste@sirowa.com

TOP